Защо да изберете консултация с психолог? На старогръцки „психотерапия” означава „лекуване на душата” и е идеалният начин да се погрижите за душевното си здраве. Тя не е само за болни хора, а е извънредно мощен инструмент и за здравия човек, който иска да решава проблемите си и да бъде успешен. Терапевтът му помага да превърже раните в сърцето си, да преработи травмите, каквито имаме всички, и да освободи блокираните си ресурси. Какво правим обикновено, когато имаме нужда да освободим натрупаните болка и обиди? Изкарваме си го на някого. Тъпчем ги навътре и създаваме бомба със закъснител, която по-късно ще избухне в семейството, работата или здравето. Или споделяме с приятели. Слава богу, когато са до нас в нужния момент, но споделянето с приятели помага временно. Докато терапевтът знае как да задвижи процес на пречистване. Също така може да ти помогне да осъзнаеш кое в разбирането ти за света ти пречи и ще те научи да го коригираш по начин, който ти пасва най-добре. Всъщност добрият психолог и терапевт е онзи, който ти помага да бъдеш повече себе си, да разбереш какво искаш от себе си, какво мислиш за самия себе си и как това ти е в полза или вреда. И най-вече ще ти помогне да откриеш твоя начин да се справяш.

Такъв вид помощ е за активните личности, които имат желание да променят нещата и да се потрудят за това. Няма как някой да те научи на нещо, без да го искаш. Мотивацията за промяна се ражда или от необходимост, когато има вече формиран проблем, или когато искаме повече от онова, което ни предлага настоящето. Само когато искаш и си готов да работиш, терапевтът може да тръгне заедно с тебе и да върви, докато стъпиш на твърда земя, откъдето можеш да продължиш сам.

Скайп консултирането е много успешна съвременна алтернатива на срещата в кабинет. Днес времето е безценен ресурс, който се налага да пестим, и технологиите предлагат много възможности за това. За онлайн консултацията са необходими само добра интернет връзка, спокойно място, където да се уедините за известно време и, разбира се, готовност да се изправите срещу трудностите, които ви тревожат. От моя страна, поверителността и професионалната помощ са гарантирани.


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *