„Някои хора не искат да чуят истината, защото не желаят техните илюзии да бъдат унищожени.“ Ницше

Илюзиите са топло местенце, където е уютно и е по нашите правила. Те са нашата виртуална реалност, филмът в собствената ни глава. Но за съжаление често той се разминава с общия филм, както ми е лесно да го наричам, с общата реалност, където се срещаме много хора и много различни един от друг.

И когато разминаването между, така да се каже, собствения филм и общия филм, или между собствената реалност и общата реалност, в която живеем, е много голямо, или когато сблъсъкът между двете е много силен, тогава е по-добре да преосмислим това, което е в главата ни. Може да се окаже, че има друга истина, която да ни е по-полезна в момента, отколкото истината, на която сме свикнали да се опираме.

За мен това е растеж или развитие. Развитието не е лесно нещо, но е наложително. Светът се развива и ние с него. Ако решим да спрем, рано или късно потокът на развитието ще ни изхвърли и тогава започва деградацията, развитието назад. Най-добре се наблюдава това при възрастните хора, които са се оставили на доизживяване. И е много тъжно, защото винаги, на всяка възраст може да се прави нещо смислено, което да ти дава енергия и да ти прави живота интересен.

социални мрежи

Категории: МИСЪЛ НА ДЕНЯ

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *